Люлки за деца с увреждания и в Шумен - Телевизия Шумен

Люлка за деца със затруднения в придвижването ще бъде изградена в Шумен. Млади хора, събрали средствата, се обърнаха за съдействие към общинската администрация.
Сред тези щастливи деца няма малчугани с физически затруднения, защото в Шумен няма специализирани люлки за техните потребности. Затова Симеон Коджаманов организирал благотворителен концерт и се събрал сумата от 7 000 лева. Днес той потърси съдействие за реализацията от кмета проф. Христо Христов.
„Имаме опция за два вида люлки – за деца в инвалидни колички, и другата е за деца трудноподвижни, която е една люлка с обезопасителни колани, където родителите могат да се чувстват спокойни за децата си“, каза Симеон Коджаманов от СНЦ „Общество 528“.
Къде точно ще бъде разположена специалната площадка, ще се реши според предпочитанията на родители с такива деца. Най-вероятно ще е в центъра на града, на място, достъпно както за автомобили, така и за инвалидни колички.
„В момента сме направили организация посочили сме шест или седем места в града, които главният архитект има задачата да ги разгледа и да излезе с предложение дали е възможно в тях да бъде създадена тази площадка“, каза кметът на Шумен проф. Христо Христов.
Проф. Христов пое ангажимента общинската администрация да помогне и с проектирането на съоръжението, и с останалата документация за по-бързото изграждане на специалните люлки.

Футболни фенове помагат на специални деца

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *