Медицинският филиал изпрати петия си випуск - Телевизия Шумен
Медицинският филиал изпрати петия си випуск

Петият випуск на филиала на Варненския медицински университет в Шумен получи дипломите си за завършено висше образование. На тържествена церемония в зала “Арена Шумен” 47 абсолвенти – медицински сестри и акушерки се заклеха да бъдат верни на благородната си професия.
Под звуците на студентския химн беше посрещнато академичното ръководство на Медицинския университет във Варна, които бяха част от тържествената промоция. Съпровождани от вълнението на преподавателите си, местата си в залата заеха и абсолвентите от петия випуск на филиала в Шумен.
”За мен беше голямо удоволствие и се радвам на съдбата, че ме срещна с тях. 4 години бяхме заедно, помагахме си”, каза доц. Тамара Цветкова – курсов ръководител.
30 медицински сестри и 17 акушерки положиха клетвата, в основата, на която лежи обетът на Флоранс Найтингейл, създателката на професионалната сестринска грижа.
Ректорът на Медицинския университет проф. д-р Светослав Георгиев връчи дипломите на младата смяна на специалистите по здравни грижи и им пожела да вярват в способностите си.
”Бъдете отговорни професионалисти, достойни и добри хора, всеотдайни и милосърдни в работата си”, пожела им проф. д-р Светослав Георгиев.
Отличникът на випуска Симона Александрова сбъдва детската си мечта и с готовност гледа към бъдещето си в професията.
”Много съм горда със себе си, че успях да стигна до тук. Това е едно невероятно преживяване. Чувствам се готова с цялото си сърце да дам всичко от себе си”, каза Симона Александрова – отличник на Випуск’23.
От името на кмета, заместникът му Найден Косев поздрави абсолвентите и техните преподаватели и връчи плакет Мадарски конник на хората, допринесли за развитието на филиала в Шумен. По традиция в края на церемонията във въздуха полетяха шапките на абсолвентите.

Доброволци от Медицинския факултет се включиха в почистването на Шумен

Нов специализиран кабинет в Медицинския

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *