Министърът на иновациите посети Шумен - Телевизия Шумен
министър на иновациите

Шумен е единственият град, който е спечелил два проекта по програмата, която Министерството на иновациите и растежа администрира за индустриалните паркове. Това заяви при посещението си днес министърът Росен Карадимов.
“Хубавото е, че Шумен е спечелил втори проект. Вижте, един индустриален парк е уникално съоръжение, защото ако вие можете със сериозна безвъзмездна помощ от Европа да изградите тази инфраструктура това означава нови инвеститори, това означава високотехнологични производства. Аз съм сигурен, че влезем ли в Еврозоната, при тези данъци, които държавата има, ако имаме стабилно управление и при това образовано поколение и с тези хора с математика, компютри за 5-10 години България може да се реиндустриализира и да стане неузнаваема страна”, каза Росен Карадимов – министърът на иновациите и растежа.
Към настоящия момент са реализирани в под зона А 90 процента от терените в Индустриален парк Шумен. В под зона С заетите места са на 70 процента. Вече има проект, който е спечелен за разширяване и се работи по неговата реализация.
“Изцяло строително монтажните дейности по новата под зона трябва да приключат някъде след около една година. Това е долу горе срокът, в който ние трябва да се вместим. Имаме и по принцип готовност да обявим и обществените поръчки за изграждането”, каза Николай Тончев – Индустриален парк – Шумен.
Развитието на шуменския индустриален парк остава приоритет като за местната, така и за централната власт.

Иновации в предприятията

300 млн. лв. евросредства за иновации

Шумен получава средства за индустриални паркове

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *