Министър Демерджиев на отчета на ОДМВР-Шумен - Телевизия Шумен
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и целият ръководен състав на МВР присъства в Шумен на представянето на годишния отчет на областната дирекция на полицията. Демерджиев коментира случая от тази сутрин, когато микробус с 25 мигранти е задържан на магистрала „Струма“. По думите му, гонка с полицията не е имало и задържането е контролирано.
„Групата е наблюдавана от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, всъщност те са подали сигнала и е спряна на място, което сме преценили, че е безопасно. През цялото време е следена. 25 човека, пътували са с микробус, български гражданин е водачът на микробуса, задържан е, така че контролирано е това задържане, не е станало инцидентно, там на мястото където са задържани“, каза Иван Демерджиев.
Министърът коментира и работата на МВР по разследване на престъпленията, свързани с изборния процес.
„В момента работим по над 190 оперативни сигнала, подчертавам – това са сигнали, постъпили по оперативен път, в следствие на работата на нашите служители. Постъпват сигнали и на линиите, които сме отворили за граждани, постъпват сигнали и по Районните управления. Има всичко, ще обявим накрая резултатите. Знаем много добре, аз вече многократно казах, набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тези дейности, всяка областна дирекция си е направила план, ние сме направили на централно ниво план“, каза още Иван Демерджиев.
Министърът завърши коментара си с това, че полицията работи по разследванията и за магистрала „Хемус“.

Министър Пулев в Шумен

Министър Лорер: Правителството е подготвено

Три общини без дърва за зимата, сезират министърът

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *