„Млади дипломати в действие“ в Шумен - Телевизия Шумен
„Млади дипломати в действие“ в Шумен

Младежи от Шумен взеха участие в обучение по дипломация и международни отношения – „Млади дипломати в действие“. Идеята е те да се подготвят за бъдещи преговори, да се научат как да устояват мнението си.
Александра Загорова участва от няколко години в клубове по дебати. Заради интереса й към дискусиите взема участие в първото по рода си обучение по дипломация и международни отношения, което се проведе в Шумен.
Такива инициативи, според мен, трябва да се подпомагат и да има повече такива и като цяло ми хареса идеята.  Защо се насочи към клубове по дебати? – Тъй като развиват ораторските умения и като цяло личността“, каза Александра Загорова.
Според 17-годишната Стилияна Дончева, един от най-важните моменти в дебата е способността да изразиш това, което искаш.
„Първо да изслушваме двете страни, да се съгласяваме с мнението на хората, но и да можем да дадем достатъчно добри аргументи в наша полза“, каза Стилияна Дончева.
Според младежите такива обучения трябва да се организират по-често и на различни теми, за да може учениците да са подготвени за живота след завършване на средното образование.
„Инициативата ми се стори доста интересна и е нещо ново за мен, до сега не съм участвала в такива събития и реших да пробвам“, каза Яница Тодорова.
Обучението предизвика интерес у младите хора, дори желание и за развитие в тази посока.
„Смятам, че младите хора трябва да знаят и да притежават това качество да умеят да преговарят, защото това ще ни се случва в живота много пъти – в междуличностни, международни, междудържавни проблеми“, каза Стефан Калинов, който е организатор на събитието.
„В случая подборът беше направен сред младежи, които са наистина много граждански активни. От различни училища са, което е много интересно, имаме и гости от други градове, така че събитието привлече голям интерес сред младите“, каза Моника Стефанова – съорганизатор.
На обучението „Млади дипломати в действие“ присъстваха кметът на Шумен проф. Христо Христов и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова.

Център за професионално обучение отвори врати в Шумен

Среща за развитието на дуалното обучение

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *