Лента за изчакване до Новата поликлиника - Телевизия Шумен
паркинг нова поликлиника ДКЦ 1

Реорганизират движението около Новата поликлиника. Така Общината планира да реши проблема със задръстванията, които стават пред бариерата за паркинга пред ДКЦ. Предстои и ремонт на тротоарите около здравното заведение, които в момента са в окаяно състояние.
Тапи и колони от автомобили ежедневно изнервят и бавят както шофьорите, така и пешеходците в района на Новата поликлиника. Причината е бариерата на входа на паркинга пред здравното заведение, която буквално блокира движението в зоната. Решението, според експерти, е да се осигури лента за изчакване пред бариерата.
„Единственото възможно такова място е там, където са в момента стоянките на таксиметровите автомобили. Предвиждаме да осигурим поне три от тези места, където да могат да изчакват автомобили на граждани“, каза арх. Николай Симеонов – зам.-кмет по строителство и благоустройство.
Стоянката на такситата ще бъде реорганизирана, така че да се запази възможността хората да ползват таксиметров превоз. Предвижда се и ремонт на тротоарите в района, които са предизвикателство за всички пешеходци, а за хора с увреждания са почти недостъпни.
„Там със собствени средства, с помощта на общинското строително предприятие, ще видим какво е възможно спешно да организираме“, каза арх. Николай Симеонов.
От Общината информираха и как върви почистването на дъждоприемните шахти в Шумен, които наброяват 1750. От началото на година са почистени 353 шахти по 23 улици в града.
„След този пороен дъжд на 12-ти, придружен с градушка, по улица „Марица“ са почистени 28 броя, по „Колю Фичето“ в Тракийски квартал – 16 и 3, които са на бул. „Симеон Велики“. Това е направено с цел възможно най-бързо да се отстранят всички наноси“, каза Галин Ганчев – Община Шумен.
Почистването на шахтите се прави през пролетта и есента, а при нужда и извънредно.

Тапи в движението до поликлиниката

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *