Мобилни екипи посетиха села - Телевизия Шумен

Мобилни екипи от ОДМВР- Шумен посетиха селата Каравелово и Красен дол. В екипите са включени служители на охранителна, криминална, икономическа полиция и РДПБЗН- Шумен. Кметът на село Каравелово Нергин Фейзула сподели, че обстановката в селото е спокойна, няма нарушения на обществения ред, При необходимост се свързват с полицейския служител, който обслужва района. Откликва веднага. В селото очакват да бъде подобрена инфраструктурата по пътя между селата Каравелово и Мировци, където има участък в лошо състояние. Съвсем скоро ще бъде монтирана охранителна камера пред кметството на селото. Периметърът й ще обхване района пред центъра на селото, детската градина, площадът пред кметството и движението на автомобили в двете посоки по главния път. В село Красен дол, общ. Никола Козлево, обл. Шумен мобилният екип проведе разговор с местни жители, които споделиха, че живеят спокойно в селото, липсват посегателства, което отдават на честите посещения на полицейските служители, които обслужват района. Споделиха, че е добре да бъде изградено видеонаблюдение на входно-изходните точки на селото, за да се контролират хората, които преминават през населеното място.

На срещите инсп. Бердин Хасанов от РСПБЗН- Каолиново обърна внимание за спазване на мерките за пожарна безопасност по време на летния сезон, когато се увеличава рискът от възникване на пожари в горския и земеделския фонд. По време на цялата кампания при събиране на селскостопанската продукция ще се осъществява строг контрол във връзка със забраната за палене на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи и използването на открити огнеизточници.

Припомнено беше възрастните и самотно живеещи хора да не допускат непознати хора в домовете си, да внимават при предложения за изгодни ремонти на покриви и почистване на улуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *