„Музикални вълшебства“ в Шуменския университет - Телевизия Шумен
„Музикални вълшебства“ в Шуменския университет

С музикални вълшебства отпразнуваха 40 години Педагогически факултет и Детска градина „Дружба“. Нетрадиционният концерт-спектакъл съчета в пъстроцветна палитра музика на различни етноси и народи, а деца и студенти изявиха своя креативен и артистичен потенциал. Негов автор, сценарист и режисьор Маргарита Рачева.
Концерт-спектакълът „Музикални вълшебства“ е изграден върху философията на една от най-популярните, креативни и иновативни концепции за музикално образование в световен мащаб „Орф-Шулверк“.
Четири десетилетия Педагогическият факултет и детска градина „Дружба“ работят заедно. Сътрудничеството между университета и детската градина е изключително важно, за да се формират у бъдещите педагози умения, които да им помагат да се справят в реални ситуации.
„Работата с децата, учениците и младите хора винаги носи удовлетворение. Тъй като сме Педагогически факултет, педагогиката изисква възпитанието, образованието да започне от най-ранна детска възраст. Така че, ние се гордеем, че на територията на община Шумен, община Варна работим изключително добре с детска градини, училища, което ни носи удовлетворение, а за тях е удоволствие младите хора, които ние обучаваме, да обучават техните деца“, каза проф. Теодора Симеонова – зам.-декан на Педагогически факултет.
Единствено в Шумен обучението по метода „Шулверк“ за взаимодействие между музика, реч, поезия, танц и театрално изкуство включва не само педагози, но и студенти.

Ремонтират 3-ти корпус на Шуменски университет

Таксите за студенти и докторанти в университетите отпадат

Удостоиха проф. Петър Стоянович с почетното отличие Доктор хонорис кауза на Шуменския университет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *