На общинската сесия само със „зелен сертификат” - Телевизия Шумен
На общинската сесия само със „зелен сертификат”

Присъстващите на сесия в Шумен трябва да имат зелен сертификат. Това заяви председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова. Вече е събрана информация колко от общинските съветници са ваксинирани или са изкарали Kовид-19.
„Тези, които не разполагат със сертификат ще им бъде дадена възможност чрез мобилен пункт пред входа на зала “Венета Вичева” на 28-ми в 8 ч. да бъде извършен бързия антигенен тест, след което към 9 ч., преди провеждане на заседанието да разполагат с такъв сертификат или не в зависимост от резултата на теста“, обясни Аспарухова.
Заседанието трябва да бъде присъствено, тъй като една от точките в дневния ред изисква гласуването да бъде тайно.
„При наличието на тези обстоятелства ние нямаме друга алтернатива, спазвайки всички изисквания, съгласно заповедта. Искам да отбележа, че лица, които не разполагат със зелен сертификат, няма да бъдат допуснати до заседанието на Общинския съвет. Същевременно ще бъдат уведомени както общинските съветници за тези намерения, медии, кметове на населени места, общински администрации. Всички ще бъдат уведомени и надявам се всички да спазят тези изисквания“, каза още Ася Аспарухова.
Разходите по организирането на пункта ще бъдат поети от бюджета на Общинския съвет. Сесията ще се проведе на 28 октомври от 9 часа в зала “Венета Вичева”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *