Проверяват дали се спазват мерките - Телевизия Шумен
Започват проверки дали се спазват мерките

Съвместни проверки започват от днес в област Шумен за спазване на въведените противоепидемични мерки. Това беше решено на работна среща при областния управител Валентин Александров за координиране действията на контролните органи относно изпълнението на заповедта, с която се въвежда „зелен сертификат“ за дейности за закрито, считано от 21 октомври. В срещата участваха ръководители на институции, които са членове на Областния кризисен щаб и имат контролни функции съгласно заповедта на здравния министър.
В съвместните проверки ще участват представители на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и на община Шумен. До понеделник ще бъдат давани предписания и разяснения във връзка с разпоредбите в заповедта, без да се налагат санкции. Планирано е контролната дейност и съвместните проверки на институциите да продължат и през следващата седмица.
Днес от РЗИ ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове на лаборатории от област Шумен, включени в Националната здравно-информационна система. Поръчани са и допълнително 2 000 теста, които се очаква да бъдат получени днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *