Национална конференция „Детската безопасност - споделена отговорност“ - Телевизия Шумен

Преподаватели в детски градини от цялата страна се събраха на научна конференция в Шумен. Темата на националния форум е „Детската безопасност – споделена отговорност“.
Децата на домакините на форума детска градина „Дружба“ дадоха старт на националната научна конференция “ Детската безопасност – споделена отговорност“. Детски учители от 30 града на страната се събраха за да споделят опит за превенцията на риска от пътно-транспортни произшествия при децата.
„Ще изслушаме всички доклади, получени са около 50 доклада с презентации. Ще имат възможност колегите да обменят опит, да почерпят информация, да почерпят идеи за нови творчески вдъхновения“, каза Анна Георгиева, директор на Детска градина „Дружба“.
Не всички детски градини разполагат с богата база на тема пътна безопасност, каквато имат в Детска градина „Дружба“, но педагозите са креативни с детските игри, свързани с пътната безопасност.
„Една от игрите беше, че децата бяха разделени на две групи, играта се казва заеми своето място. Като правилата са, че по даден сигнал, някое от децата, избрано за регулировчик, показва сигнал зелена или червена светлина, а останалите деца са пешеходци и шофьори“, каза Мина Кръстева, педагог в Детска градина „Васи Левски“ – град Разград.
Форумът приветства и кметът на Шумен проф. Христо Христов.
„Детската безопасност – споделена отговорност“. Надсловът споделена отговорност най-вярно показва пътя, който осмисля нашите съвместни усилия, а именно – запазване на живота и здравето на нашите деца“, каза на откриването на конференцията кметът на Шумен.
По време на конференцията беше открит Втори национален конкурс за детска изложба и тази година освен рисунки има и категория „Макети“ и категория „Кракомобили“. Конференцията продължава и утре с доклади и открити педагогически практики в ДГ „Дружба“.

Над 120 педагози в Шумен обменят опит

Урок по пътна безопасност в детската градина

Пипи учи деца на пътна безопасност

Флашмоб „Пази детето на Пътя“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *