Награди за музикалните школи - Телевизия Шумен
Награди за музикалните школи

С награди от авторитетни конкурси и участие в майсторски класове завършиха учебната година възпитаниците на музикалните школи към Центъра за подкрепа на личностното развитие “Анастас Стоянов” към Обединен детски комплекс.
Музикалните школи към Обединен детски комплекс имат дълга история, а техни възпитаници са много изявени шуменци. Днес в тях се обучават деца на различни възрасти.
„Обучавам 16 ученици на различни възрасти. Повечето от тях участват в различни конкурси. През тази година имаме първи награди, както за индивидуални, така и за колективни участия. Участваме и в онлайн конкурси”, разказа Елисавета Маринова, преподавател по цигулка.
Соня Филчева е на 15 години, а през тази година спечели първа награда в международен онлайн фестивал.
„Занимавам се с цигулка от почти десет години. В школата ми е изключително приятно. Уча различни пиеси. Като цяло ми е доста добре”, каза Соня Филчева.
Хелън Росенова е в школата от 5 години и през тази година участва в майсторския клас на Румен Цветков.

 

„Докато се обучавам в тази школа уча много техники. Уча се как да свиря с помощта на моята преподавателка Елисавета Маринова. Опитвам се да ставам все по-добра и по-добра цигуларка”, каза Хелън Росенова.
Евридика Вълчева е сред младите преподаватели в музикалната школа.
„Обучавам 13 деца, на възраст от 8 и 14-15 години. Тази година за нас беше много успешна. Много от децата спечелиха наши и международни награди. Участваха и във фестивали”, разказа Евридика Вълчева, преподавател по пиано.
Един от най-младите, но и най-изявени ученици на Евридика Вълчева е Борис Стефанов. Той е носител на десетки награди, а само преди седмица участва в майсторския клас на маестро Людмил Ангелов.
„Аз се чувствам в школата много добре. Моята учителка Евридика Вълчева ме учи на много тактики. Учи ме и на много произведения“, каза Борис Стефанов.
Учебната година вече завърши и започва щастливото лято, а на есен младите музиканти отново ще изпълнят залите.

Световна музикална премиера в Шумен

Фестивал за музика и изкуство в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *