Награди за ученици с постижения от олимпиади - Телевизия Шумен

30 деца с постижения от олимпиади и състезания бяха наградени от Регионалното управление по образованието в Шумен. Грамоти получиха и техните учители.
Деветокласникът Иво Иванов от пет години се занимава активно с информатика. Определя информатиката като страст, от която трудно може да се откажеш. Иво е сред 30-те наградени ученици за постижения от олимпиади и състезания от Регионалното управление по образованието в Шумен. Печели златен медал от есенния турнир по информатика.
„Информатиката за мен е страст. Това е нещо, с което искам да се занимавам, искам и да работя в тази сфера. Това е начин на живот, примерно да кажем. Представям си как съм софтуерен инженер, работя в някоя компания и общо взето – да, всеки това иска“, каза младият информатик.
Грамотите се връчват за първи път, като идеята на Регионалното управление по образованието в Шумен да станат ежегодни.
„Идеята е да се стимулират учениците и да имат желание да бъдат по-дейни и активни в училищния живот. Изключително са ни талантливи учениците и с желание участват в състезанията. Голям принос за това, разбира се, имат техните учители“, подчерта началникът на Регионалното управление по образованието Кремена Маринова.
Освен децата, грамоти за принос в образованието получиха и учители от местните училища.

Наградиха първенците на Випуск 2024

Шуменски ученици с награди от състезания

Школите към ОДК „Анастас Стоянов“ с престижни награди

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *