Наградиха най-добрите в Международния турнир по информатика - Телевизия Шумен

Наградиха най-добрите информатици в 15-я Международен турнир по информатика, който се проведе в Шумен. 447 състезатели от 17 държави се включиха в престижния форум, част от тях онлайн.
„Надявам се, че сте прекарали страхотни мигове. Състезанието беше вълнуващо. Искам официално да благодаря на Община Шумен и на Шуменския университет за страхотните условия, за финансовата подкрепа, за всичко което успяхме да направим заедно”, каза Бисерка Йовчева от Школа А&Б.
В младша възраст златото заслужиха 15 състезатели. В старша възраст 22-ма информатици спечелиха златни медали. За пореден път сред златните медалисти е и шуменецът Даниел Койнов.
„Няма лесно изкаран медал, винаги трябва да дадеш всичко от себе си, така че не мога да кажа, че има лесен медал. Подготовката за турнира не се различава от друго състезание. Винаги е едно и също – усилена подготовка в последните седмици преди състезанието. Всички знаят, че тази подготовка не е само състезанието, ами е през цялото време. Доколкото за усилията ми, в момента продължавам да се боря за националния отбор на България. В момента съм на първо място, но има все още две контроли, така че, чакаме да минат те и ще видим“, каза Даниел Койнов.
119 от всички участници в състезанието решаваха задачите си присъствено и най-добрите получиха медали си на церемонията в залата на Младежкия дом. Сред тях беше и Андреа Бурлеско от Румъния, който заслужи сребро.
„Не мисля, че беше толкова трудно. За някои е лесно, за някои е трудно, важното е колко си опитен”, каза Андреа Бурлеско.
Организатори на турнира са Община Шумен, Шуменският университет и Школа А&Б.

Успешен старт на Международния турнир по информатика IATI

447 състезатели в турнира по информатика

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *