БСП-Шумен подреди листата за изборите - Телевизия Шумен

Общинската организация на БСП в Шумен одобри днес на своя конференция листата с кандидати за народни представители парламентарните избори на 9 юни. В листата влизат 28 имена.

„Кандидатурите ще бъдат обсъждани и гласувани на предстоящото заседание на областния съвет на БСП и впоследствие одобрени от висшия орган на партията“, заяви наскоро избраният председател на общинската организация на партията проф. Катя Кайрякова след края на конференцията. „В листата залагаме на хора професионалисти в различни области, на хора с високи морални качества, на хора отговорни и почтени, в чиито качества сме убедени. Нагледахме се на партийни назначения на хора, които нямат собствено мнение, затова се опитахме да направим прецизен подбор на кандидати достойни за народни представители от нашия край“, каза проф. Кайрякова.

Според нея БСП трябва да стъпи на здрави основи, да се изчисти от хората, които вредят на имиджа на партията и да потърси път за ново развитие и дори за голямо ляво обединение, основано на политики, а не на интереси. Почтеността и отговорността към избирателите остава основно изискване както към всеки член на БСП, така и към местните и висши ръководства на партията, коментира проф. Кайрякова. „Българите се умориха да слушат обещания, които повече от 30 години не се сбъдват. Умориха се от сглобки и задкулисни игри, наслушаха се и се нагледаха на непристойно държание на народни представители в българския парламент. Трябват ни нови подходи и почтеност в политиката, защото имаме отговорност към всеки човек – отговорни сме за образованието на нацията, за здравеопазването, за икономиката, за културата. Това са основополагащи въпроси, без които никоя нация не може да просперира, а очевидно у нас това не се разбира и оценява. Продължавам да считам, че едно от нещата, които най-много ни препъват, е корупцията, затова е време борбата с нея да започне реално, защото досега виждаме само имитация на действия“, посочи проф. Кайрякова политическата обстановка в страната. Задачата на БСП Шумен в предстоящите избори е да си върне минимум едно депутатско място от областа.

Заседанието на областния съвет на БСП ще бъде идния понеделник, а окончателната листа за народни представители от Шуменска област ще бъде ясна на 27.04.2024г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *