Наградиха щангиста Иван Иванов - Телевизия Шумен
Наградиха щангиста Иван Иванов

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, който е и селекционер на националния отбор на България, получи почетен знак и благодарствено писмо от областния управител на Шумен Владимир Йолов.
На първенството в Тирана българските щангисти спечелиха общо 23 медала.
„Това което направихме преди месец на Европейското първенство, това беше се случило за последен път преди 30 години, пак с мое участие, през 92 година в Унгария, се случи същото 5 европейски шампиона. Това още повече ме зарадва на този успех“, разказа Иван Иванов.
Той допълни, че след като приключи кариерата си в националния отбор, има намерение да се върне в Шумен и да работи за развитието на спорта в града.
„Различни видове спорт да влязат в училищата, като някакъв час, ако ще и свободно избираем. Повече деца да започнат да спортуват. И да се популяризира спортът като цяло, бъдете сигурни, че спортът е здраве. Не говоря за професионален спорт, говоря за масов спорт“, каза още Иван Иванов.
Експерт в Областната управа ще съдейства на спортните клубове за добрата координация между тях и Министерството на спорта.

Иван Иванов стана Почетен гражданин на Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *