Наградиха заслужилите шуменци - Телевизия Шумен
Наградиха заслужилите шуменци

„Наградата на Шумен за изкуство и култура” за 2023 г. беше връчена на носителите по време на тържественото заседания на Общинския съвет на празничния 11 май.
По време на тържествената сесия първи своята награда получиха бившият кмет на Шумен Александър Узунов, хирургът академик Дамян Дамянов и предприемачът Фикрет Индже. За своите големи заслуги към града те са удостоени с най-високото отличие Почетния знак „Ключ на град Шумен“ .
„Щастлив съм, че съм част от живота на този град. Вярвам, че за всички нас Шумен ще бъде и занапред кауза и съдба. Бъдете здрави!“, каза Фикрет Индже, почетен гражданин на Шумен.
„Наградата на Шумен за изкуство и култура“ беше връчена по 7 направления – индивидуални и колективни. В раздел „Фотография, видео и кино творби“ са отличени Станчо Пенчев и Добромир Добрев от Телевизия Шумен, които са авторите на документалния филм „Времето на Войников“.
„Честит празник на всички шуменци. Направихме този филм не само свързано с кръглата годишнина на този велик българин, но и защото ни вдъхнови неговия опит. Сега предстоят в България избори. Тук има настоящи и бъдещи политици. Следвайте примера на тия велики българи. Благодаря ви!“, каза Станчо Пенчев, журналист в Телевизия Шумен.
За изключителните му заслуги в областта на журналистиката и публицистиката беше удостоен посмъртно с Почетен знак на кмета на община Шумен журналистът Красимир Крумов.
„Не съм се подготвила да кажа нищо, но искам да ви кажа две неща. Първото, е че приемам тази награда с тъга и гордост. Другото нещо, е че, човек е жив, докато споменът за него е жив и искам да ви призова да бъдем добри, вярвайте в доброто, правете добро и то ще ви се върне“, каза Агата Крумова, дъщеря на Красимир Крумов.
Всички наградени за своя труд и всеотдайност през 2023 година си направиха обща снимка за спомен в сесийната зала.

Проф. Христо Христов: Честит празник!

Ася Аспарухова: Да пребъде нашият град!

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *