Тържествена сесия за празника на Шумен - Телевизия Шумен
Тържествена сесия за празника на Шумен

С празнична сесия и Общинския съвет отбеляза Деня на града. По време на изказванията си, представителите на местната власт отбелязаха важността на днешния ден и дадоха заявка за работа за просперитет в бъдеще. Вижте още в репортаж на Красимир Кънчев и Добромир Дочев.
Почетният гражданин на Шумен и дългогодишен хореограф Красимир Савов бе част от тържествената сесия на Общинския съвет. По думите му, днешният ден е знаков.
„11 май, както знаем, това е първото честване на празника на Св. Св. Кирил и Методий и за мен е по-важно, че наследихме този празник от много, много достойни хора, които са го празнували преди нас и това е чест за нас и аз мен. И се радвам, че вече малките, младите знаят „от тука започва България“ и празника на Шумен“, каза Красимир Савов – почетен гражданин на Шумен.
В присъствието на много граждани, заслужили шуменци и гости от побратимения на Шумен унгарски град Дебрецен, председателят на местния парламент и кметът отправиха своите поздрави за празника.
„Днешният ден е повод за гордост и удовлетворение, самочувствие и надежда за постигане на по-големи успехи. Повод да си спомним и почетен всички благодетели на нашия град. Нека живеем отговорно с мисъл за днес и утре, с достойнство да пазим и предаваме на идните поколения традициите си, обединени от отговорността да съградим достойно бъдеще за децата ни“, каза Ася Аспарухова – председател на Общински съвет – Шумен.
„Бидейки шуменци ние и днес носим това величие. За всички нас това не е само градски, но и личен празник, защото е и празник на общите усилия да имаме проспериращ град. И тук е истинското предизвикателство, пред което всички сме изправени в настоящия момент – да превърнем Шумен от град със славно минало в град с обещаващо бъдеще“, каза проф. Христо Христов – кмет на Община Шумен.
11 май е определен за Ден на Шумен с решение на общинския съвет от 2000 година.

Празнично начало на Деня на Шумен – 11 май

Шумен празнува!

Проф. Христо Христов: Честит празник!

Ася Аспарухова: Да пребъде нашият град!

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *