Напредва изграждането на довеждащия водопровод - Телевизия Шумен
_cuva

Продължава изграждането на новия довеждащ водопровод от язовир „Тича“ до Напорен водопровод 1300. Вече е факт и първата
копка на третия лот за реконструкция край село Мараш. Дължината му е близо 7,3 километра, а стойността му е малко над 15 милиона лева.
“Това, което целим с изграждането на този водопровод, е да има регулярно водоподаване, да подобрим качеството на водата и съответно да намалим и водозагубите, което също не е малък ефект от вложената инвестиция”, каза Надежда Петкова, ръководител на проекта.
За да успее да се осъществи първата копка и по трите лота, проектът е преминал и през редица трудности.
“В началото на годината проектът беше определен като рисков от министъра на регионалното развитие при изслушване в Народното събрание и вероятността за изпълнението му в проценти беше определена на не повече от 50. В момента от разговорите, които сме водили с г-жа Надежда Петкова, шансовете до 23 декември, тогава е крайният срок за изпълнение на проекта, той да стане реалност, са над 70 процента”, посочи областният управител на Шумен проф. Христо Христов.
Към момента най-голям напредък има при полагането на тръбите по втори лот.
“Доживяхме. Доживяхме да направим първа копка на довеждащия водопровод и аз се радвам, че шуменци са изключително търпеливи, в продължение на 40 години чакат този ден. Вярвам, че ще успеем да реализираме този проект. Фирмите, които участват в изграждането са с добра история, така че смятам, че те ще запазят авторитета си с доброто качество, с което ще изпълнят проектите”, каза кметът на Шумен Любомир Христов.
Довеждащият водопровод е с дължина около 26 километра, като той ще обслужва няколко общини.

Подмениха част от довеждащия водопровод

Строителството на водопровода – с добри темпове

Провериха строежа на новия водопровод

Проверка на проекта за новия водопровод

Първа копка на новия водопровод

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *