Неправилното паркиране е най-честото нарушение - Телевизия Шумен
паркинг паркиране

Неправилен престой и паркиране са сред най-честите нарушения на пътя. Само през юни в Шумен са наложени 633 глоби и 16 акта. Освен пътните полицаи, проверки извършват и общинските инспектори.
Васил Василев е инвалид и има право на карта за безплатно паркиране. Често обаче местата за хора с увреждания са заети от автомобили, спрели в нарушение.
„Много често ми се случва, защото съм инвалид и много трудно си намирам места. Спират нерегламентирано на места, където е за инвалиди. Сега от Руския съм тръгнал, тука намерих място“, разказа Васил Василев.
В градски условия огромният процент нарушения са за неправилно паркирани автомобили. Това е голям проблем, защото нерядко създава предпоставки за произшествия, казват от „Пътна полиция“.
„Неправилното паркиране до голяма степен е свързано с културата на водача. Има места, където наистина в централната част определени зони, където се заплаща, но там винаги има паркоместа. Трябва да знаят водачите, че в районите на кръстовищата, на пешеходни пътеки, особено върху пешеходни пътеки, не се паркира. Но, за съжаление, установяваме и такива нарушения, като санкционираме водачите и там“, каза гл. инсп. Веселин Георгиев – началник на “Пътна полиция”.
Въпреки санкциите обаче нарушители винаги има.
Санкциите за неправилно спиране и паркиране започват от 20 и стигат до 200 лева. В някои от случаите се отнемат и контролни точки.

Близо 9700 нарушения на пътя за месец

Проверки на пътя

Общинската администрация готви промени в паркирането в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *