Нова сграда за Центъра за спешна помощ - Телевизия Шумен
Нова сграда за Центъра за спешна помощ

До пет месеца трябва да приключи ремонтът на сградата на бившия дом „Майка и дете“ в Шумен. Веднага след това там ще бъде преместен Центърът за спешна медицинска помощ. Ремонт тече и във Велики Преслав, а за филиалите във Венец, Каолиново, Върбица и Нови пазар на този етап няма избрани изпълнители. Смядово е единствената община в областта, в която здравното министерство строи нова сграда за местния спешен център.
Усилен ремонт тече вече повече от месец в една от сградите на бившия дом за медико-социални грижи в Шумен. Мястото беше изоставено години наред и беше започнало да се руши.
”Имаше зидария, мазилки, гипскартон имаше, изолации. Сега вече чакаме само електричарите, и те са горе, да прекарват просто жиците си, инсталацията и почваме да затваряме гипскартона, шпакловки, бои”, разказа Орхан Алиосман.Веднага щом преустройството на сградата завърши, Спешният център ще се премести и ще освободи крилото на шуменската болница, в което се помещава в момента. По договор срокът за завършване на ремонта е до края на февруари, но според майсторите, които работят на обекта, това ще се случи предсрочно, до два месеца.
“Всичко е добре, всичко е нормално. Добре е за сега. Ще стане по европейски стандарт, всичко качествено”, допълни Ерол Сабри.
Според ръководителя на ЦСМП, пребазирането няма да се отрази на пациентите. Районният координационен център, който приема спешните обаждания, ще бъде преместен от специализирана фирма и прекъсвания не се очакват.

Спешните медици на протест

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *