Областният управител на Шумен се срещна с министъра на образованието и науката - Телевизия Шумен

Областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев проведе работна среща с министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, който днес е на посещение в Шумен, съобщиха от пресцентара на Областна администрация. На срещата са коментирани състоянието на образователната система в област Шумен, качеството на обучението и перспективите за развитие с оглед необходимостта от трансформация на училищната мрежа на средното образование.
Акцент в разговора беше създаването на необходимата организация за преминаването на учениците на едносменен режим на обучение. Областният управител проф. Добромир Добрев изрази позицията си, че максимално бързо в област Шумен във всички учебни заведения трябва да бъдат създадени условия да се учи в една смяна. Проф. Добрев заяви, че очаква това да се случи със съвместните усилия на Министерството на образованието и науката, общините и ръководствата на училищата и разчита на съдействието на министър Цоков да бъдат подпомогнати училищата.
Относно необходимостта от трансформация на училищната мрежа областният управител заяви, че е необходимо да се активизира съвместната работа между общините, работодателите, родителите и Регионалното управление на образованието, защото намаляват децата във всички общини и промените в училищната мрежа са наложителни.

Среща за развитието на дуалното обучение

Образованието и ВиК сектора са главните приоритети на новия областен управител

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *