Областният управител срещу дезинформацията - Телевизия Шумен

Областният управител проф. Добромир Добрев проведе работна среща с ръководителите на 30 териториални структури на държавната администрация в област Шумен за координация и подобряване на комуникацията на институциите с гражданите и медиите. В срещата участва заместник-областният управител Нели Георгиева.

„Целта ми е с общи усилия да направим така, че да преодолеем процеса на недоверие на гражданите към всичко, което става в администрацията“ заяви областният управител проф. Добромир Добрев. Той акцентира на факта, че е важно хората да бъдат осведомявани от институциите за случващото се с бърза и точна информация, защото в противен случай слуховете и дезинформацията доминират в публичното пространство и объркват гражданите.

Представителите на държавните структури коментираха с областния управител как се осъществява сътрудничеството, комуникацията и взаимодействието с органите на местната власт и териториалните звена на държавната администрация. Представени бяха начините на работа във всяка структура с цел постигане на публичност в работата на администрацията, конкретни действия за повишаване качеството на услугите и общественото доверие в работата на институциите, както и регламентиране на ясни и ефективни правила за взаимодействие между гражданите и служителите в администрациите за прозрачно управление и отчетност в дейността им.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *