Обмислят еднопосочно движение по платото - Телевизия Шумен
Обмислят еднопосочно движение по платото

По-сериозен контрол по пътя на Шуменското плато, с цел безопасност, поиска гражданин от местната власт по време на днешната сесия на Общинския съвет. От администрацията отговориха, че се обмисля въвеждане на еднопосочно движение.
Шуменецът Димитър Георгиев обича често да се разхожда по Шуменското плато, но е обезпокоен от автомобилния трафик и честите нарушения, които вижда най-вече на ограничението на скоростта.
„Често сме поставяни в едни опасни ситуации от бързо преминаващи превозни средства, било автомобили, било мотоциклетисти. Много често с мен се е случвало това да става в непосредствена близост до мен, което е предпоставка за инциденти. Общинската администрация да въведе успешно някакви такива надеждни мерки, ефективни мерки за ограничаване на скоростта на движение на автомобилите“, каза Димитър Георгиев.
И в момента по пътя между информационния център и Стария град важи ограничение за автомобилите до 40 км в час. Междувременно от общината заявиха, че обмислят организация на еднопосочно движение.
„Пешеходното движение е с приоритет, велосипедното е следващо по значение, но ние трябва да осигурим и автомобилно движение на зоната ни. Обмисляме вариант за разделяне на движението на пътните платна или с маркировка, или с някакъв тип ограничители, така че едното платно да стане изцяло за пешеходно движение и велосипедно движение, а другото да стане еднопосочно автомобилно движение от едната към другата посока“, каза арх. Николай Симеонов – зам.-кмет на Община Шумен.
Конкретното решение е въпрос на проектиране и съгласуване, като към момента не е обмисляно в коя посока да бъде организиран автомобилният трафик по Шуменското плато.

Почистиха от автомобилни гуми и отпадъци платото

Горски почистиха локални сметища на територията на ПП „Шуменско плато“

44 години природен парк “Шуменско плато”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *