Обрат в казуса с управителя на Онкоцентъра - Телевизия Шумен
коц

Безпрецедентен обрат в казуса със смяната на управителя на Онкоцентъра. На второ заседание, след консултации в правна комисия, съветниците отмениха вчерашното си решение и доктор Свилен Арнаудов остава начело на лечебното заведение до провеждане на конкурс.
Втори ден в шуменския Общински съвет продължи сагата кой да бъде начело на Комплексния онкологичен център. Казусът със смяната на управителя д-р Свилен Арнаудов и избора нов временно изпълняващ длъжността беше дискутиран отново от юристите, администрацията и председателите на групи, след като стана ясно, че вчерашното решение е в разрез с нормативната уредба.
„Съгласно Наредба №9 за лечебните заведения и закона, Общинският съвет избира управител само и единствено след провеждане на конкурс. Ние в момента не сме в такава хипотеза. Наредбата за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Общината в търговските дружества казва: във всички случаи на прекратяване на договор за управление, говоря сега като алтернатива, защото по точка две има решение с мнозинство, кметът със заповед назначава временно изпълняващ длъжността. Ние тук нямаме избор на управител. Временно изпълняващ длъжността до вписване на новоизбрания, а новоизбраният ще бъде само и единствено след провеждане на конкурс“, обясни председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова.
След постигане на консенсус за прегласуване на точката в сесийна зала, съветници изразиха становища по заплетения казус. Част от тях призоваха кметът проф. Христо Христов да оттегли докладната за избор на временно изпълняващ длъжността управител на Онкоцентъра.
„Виждам напрежението и предизборната надпревара, в която се влиза, но ви казвам едно, преди да заявя какво е окончателното ми решение. Аз съм безпристрастен. Няма нито един лекар, който да защитавам в този КОЦ. Единствената цел, която ние, гражданите на Шумен имаме, е това здравно заведение да продължи да функционира в този си вид, в който е. Чух всички аргументи. Оттеглям докладната“, заяви в сесийна зала кметът проф. Христо Христов.
Взетите на днешната сесия решения, на практика не стопират обявяването на нов конкурс за избор на управител на Онкоцентъра, тъй като по този въпрос вчера съветниците взеха решение с мнозинство.

Освободиха шефа на Онкоцентъра

Работещите в Онкоцентъра с отворено писмо

Отново скандал заради Онкоцентъра

Изборът на управител на Комплексния онкологичен център – отново в сесия

Конкурсът за управител на Онкоцентъра се отлага

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *