„Приказка за вълшебната флейта“ гостува в Шумен - Телевизия Шумен

Държавната опера – Русе ще представи в Шумен най-новия си детски спектакъл, насочен към децата от 3 до 11 години – „Приказка за вълшебната флейта“. Артистите ще изнесат две представления на 4 юни 2024 г., вторник – от 11:00 часа и от 13:00 часа в Младежкия дом. Инициативата и поканата към творческия екип е на общинския съветник Владимир Йолов, който иска да подари това прекрасно изживяване на децата на Шумен, по случай техния празник – 1 юни.
Първи на спектакъла ще могат да се насладят учениците от училище „Сава Доброплодни“ и училище “Петър Берон“ в града. „После завладяващият приказен сюжет по музиката на Моцарт може да се превърне в поредица от спектакли, за да могат всички да се докоснат до това изкуство от най-ранна възраст. Вярвам, че любовта към операта и класическата музика се възпитава и искам да дам шанс на децата на Шумен да изпитат очарованието и красотата им от малки“, каза Владимир Йолов.
Заглавието подсказва, че в основата на образователната програма стои популярната опера на Волфганг Амадеус Моцарт – „Вълшебната флейта“. С участието на разказвач, необичайно конструиран инструментален квартет (флейта, цигулка, виола и фагот), балетни артисти и двама оперни певци, по въздействащ начин е представен приказният сюжет на операта.
Повече за спектакъла вижте тук.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *