Обсъждат казуса с паркирането в двора на болницата - Телевизия Шумен
болница паркинг двор

Многопрофилната болница да няма право да събира такса за автомобилите, влизащи в двора на лечебното заведение. Това предлагат общинските съветници от групата на „Възраждане“. „Дворът на болницата е общинска собственост и се взема неправомерно таксата. Нашият въпрос беше защо се взема и докога се мисли да се взема тази такса. Имаме предложение дворът на болницата да премине към Общината, тя да го стопанисва и вече Общината ще прецени дали ще взема такса за вход или няма да взема такса за вход“, обобщи в резюме съдържанието на докладната записка общинският съветник от „Възраждане“ Ивайло Обретенов.
Общо 49 точки са включени в дневния ред на предстоящата общинска сесия. От тях 8 са питания по различни въпроси. За първи път има внесено предложение за удостояване с най-високото звание – почетният знак „Ключ на град Шумен“.
„Внесена е докладна записка за удостояване с почетния знак „Ключ на град Шумен“ на господин Фикрет Индже. За първи път се връчва тази награда и съответно е внесено предложение в тази посока“, каза председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова.
Четири са предложенията за удостояване със званието „Почетен гражданин на Шумен“, двама са предложени за отличието „Носител на златна значка“. Отново започва и процедурата за избор на обществен посредник. Това ще бъде шести опит на Общинския съвет да избере омбудсман, който да заеме овакантената преди почти четири години позиция.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *