Обстановката в МБАЛ-Шумен силно усложнена - Телевизия Шумен
Обстановката в МБАЛ-Шумен силно усложнена

За усложнена обстановка в многопрофилната болница в Шумен през последните 3 дни, алармира директорът на здравното заведение д-р Димитър Костов.
„Ако продължаваме с този темп да приемаме пациенти, досега сме приели днес 6 човека, има още 6 в Спешно отделение и линейките продължават да транспортират такива пациенти, мисля, че в следващите един-два дни ще бъдем блокирани от към легла“, каза д-р Костов.
Д-р Костов е уведомил директорът на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова с искане да се търсят варианти за настаняване на новите болни.
„С нашите възможности максималното сме го направили, има резерв от около 30 легла, но пак казвам – ако този темп се запази за прием на пациенти, няма да се справим по-нататък“, каза още д-р Костов.
Много често пациенти, които пристигат за планов прием позитивират антигенните тестовете за Ковид-19, които задължително им се правят.
„Това, което забелязваме последните дни, че от пациентите, които са за планов прием от антигенните тестове излизат положителни. Съответно се връщат вкъщи, но това означава, че има едно дифузно разпространение на вируса. Тези пациенти в момента нямат оплаквания, но няма гаранция, че може би сега са се заразили и следващите дни няма и те да имат оплаквания. Просто казва, че в момента има дифузно разпространение на вируса сред населението“, допълни д-р Костов.
Друг проблем в МБАЛ-Шумен е и напускането на медицински персонал, който избрал да работи в здравни заведения без спешност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *