Община Шумен е готова за зимата - Телевизия Шумен

Община Шумен е готова за действие при усложнена зимна обстановка. Това стана ясно на заседанието на Общинския съвет за намаляване риска от бедствия. Фирмата, която отговаря за зимното почистване в града и селата, е “Автомагистрали – Черно море”.
“Ние разполагаме с 47 снегопочистващи машини към момента, пет товарача, осем снегопочистващи машини за общинска пътна мрежа и 16 снегорина, които са базирани по селата. Изключително голям проблем са многобройните спирания по нерегламентирани места, неправилно паркирани автомобили. Снегопочистващата техника е почти невъзможно на моменти да мине, което ни затруднява. Много ни се иска да изчистим всичко, веднага като паднат снежинките – да ги ловим във въздуха, обаче това няма как да стане”, каза Асен Тодоров от фирмата, която ще отговаря за снегопочистването в града и селата.
Представителите на пожарната, ВиК, „Енерго-Про Мрежи” и други институции в общината също изразиха готовност за зимния период. За работа в усложнена обстановка са готови и общинските предприятия.
“Разполагаме с четири машини с гребла, плюс една високопроходима машина. По традиция нашето предприятие осигурява инертните материали за ясли, градини и кметства. Тази година едва днес получих окончателни списъци с нуждите по селата, създали сме организация до края на месеца те да бъдат осигурени, говоря за сол, пясък и гребла за сняг”, каза директорът на Общинското предприятие “Паркове и обредна дейност” Златин Кайряков.
Общинското предприятие “Чистота” ще отговоря за ръчното почистване в град Шумен.
“В това ръчно зимно почистване сме разчели 53-ма служители, които ще се включат. За целта сме закупили необходимите материали – противозамръзващи, както и необходимите инструменти”, каза директорът на Общинското предприятие “Чистота” Евгений Цанков. Цялата налична техника на предприятието е преведена за работа в зимни условия.

Отменя се бедственото положение в област Шумен

Бедствено положение в Шуменско

Областта е готова за зимата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *