Водосвет в Деня на християнското семейство - Телевизия Шумен

С водосвет и молебен за здраве ученици и учители от Царев брод отбелязаха Деня на християнското семейство. Празникът споделиха кметове и главни специалисти, представители на образователното управление в Шумен и сестри от католическия манастир в Царев брод.
Отец Иван отслужи молебен за здраве и пожела мир и благоденствие. На празника присъства и младо семейство, което след по-малко от месец ще отпразнува хартиена сватба, или една година съвместен живот.
“В Деня на християнското семейство искам да помоля всички хора за повече толерантност и търпение към ближния, тъй като и двамата с Цвети сме от двата най-толерантни края на България – аз съм от Кърджали, тя е от Шумен. Това е рецептата за напредък”, каза Диян Караилиев.
“На база на уважение, доверие и търпение и в секмейни отношения, и с приятели, колеги, човек винаги ще се разбира и ще са по-добре нещата, ще са по-щастливи”, допълни съпругата на Диян, Цветелина.
В Деня на християнското семейство в Царев брод отпразнуваха толерантността и взаимното уважение. Затова заедно наздравици вдигнаха и християни, и мюсюлмани, и католици.
“Много се гордея, че ние, както сестрите от манастира, по никакъв начин не делим нашите ученици. Те са от 10 населени места, от различни етноси, с различна лична и семейна култура”, каза Тихомир Трифонов., директор на Средищното училище в село Царев брод.
За всички гости бяха подготвени по две монети за спомен – монета на благодарността и монета на хан Кубрат.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *