Община Върбица пое междуселищния превоз на пътници - Телевизия Шумен

Общинска фирма осигурява обществения превоз във Върбица. Шест дни в седмицата – от понеделник до събота, включително, нови автобуси обслужват три основни линии.
За да пътува до родното си село Станянци Фатме Ясим досега е ползвала таксита и личен превоз. Днес за първи път се качва в новите автобуси на общинската фирма „Върбица Транс”.
„Пътуваха с чужди коли, и ние така. Сега сме изненадани – вътре в микробусите е чисто, комфортно е. Доволни сме“, каза младата жена.
Три пъти дневно – сутрин, обед и вечер новите пътнически микробуси, закупени с общински средства обслужват междуселищните линии в три направления.
„Имаме максимален комфорт за нивото на такъв вид превоз, защото те са често нови – 2023 година и с висок клас на защита. Чакаме доставка на електронни информационни табла, просто е процес на обществена поръчка и процес на доставка, затова сме сложили тези разписания тук, временно“, обясни Айкут Хюсеинов, управител на „Върбица Транс“.
Близо 500 хиляди лева собствени средства е инвестирала община Върбица, за да обезпечи обществения транспорт до селата, след като през 2019 година обществения превозвач се отказа от линиите, заради нерентабилност. Сега транспортната услуга е редовна, при това на съвсем поносими цени – между три и пет лева.
„Най-близките населени места, които са до града Върбица – село Маломир, село Менгишево и село Станянци, от трите лъча това са най-близките населени места до общинския център, билетите са на цена три лева. Живот и здраве сега по областната транспортна схема от следващия месец ще тръгне линия от град Върбица до Шумен, като линията ще бъде от 8:10 ч. сутринта от Върбица за Шумен, и обратно в 14:30 ч. от Шумен за Върбица“, каза кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям.
Новата общинска автогара във Върбица разполага и с удобен паркинг, като е монтирано и видеонаблюдение, което гарантира спокойствието на гражданите.

Седмицата на екран, За развитието на община Върбица

Върбица си прави общинско ВиК

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *