Проф. Христо Христов на среща на кметове от Североизтока - Телевизия Шумен

Кметът проф. д-р Христо Христов, зам.-кметът по „Здравеопазване и социални дейности“ д-р Светослава Хайнова, зам.-кметът по „Икономическото развитие“ Николай Колев и секретарят на Общината Христо Павлов участваха в еднодневна работна среща между кметовете на общините Русе, Варна, Шумен, Разград, Силистра и Търговище. Събитието се проведе в Русе по инициатива на кмета Пенчо Милков, а целта му беше обединяване в посока извеждане на преден план на развитието на Североизточна България на национално ниво.

“Северът е ключов за развитието на България. Нашите общини имат изключителен потенциал за развитие, както и да бъдат двигатели за икономиката на страната, след като години наред бяхме поставяни на заден план. Днес е важен ден, в който сядаме заедно на една маса, за да формулираме своите приоритети и да се обединим около тях. Вярвам, че единни имаме голямата възможност успешно да задвижим нашето европейско развитие. Община Русе последователно работи за подобряване качеството на услугите и средата на живот. Много от нововъведенията при нас са благодарение на успешно реализирани европейски проекти. Убеден съм, че ако заедно и интегрирано потърсим възможности за кандидатстване и през следващия програмен период, бихме имали още по-голям успех за целия регион. Виждаме, че проблемите на една община всъщност се оказват проблеми на всички. Затова ключовата дума в работата ни трябва да е обединение. Така можем да изведем на преден план въпросите на Севера пред държавата и да намираме правилните решения”, заяви кметът на община Русе Пенчо Милков.

В работната среща участваха още кметът на Община Варна Благомир Коцев и заместникът му Христо Рафаилов, кметът на Община Разград Добрин Добрев със заместника си с ресор „Хуманитарни дейности“ Елка Неделчева, кметът на Община Силистра Александър Сабанов със зам.-кмета по „Хуманитарни дейности“ Стилиян Стойчев и кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров.

По време на разговорите бяха обсъдени ключови въпроси за развитие на всички общини, сред които изграждане на скоростни пътища и магистрали, за да бъде подобрена свързаността с останалите части на България, както и развитието на по-малките населени места в общините.

Екипът на Община Русе и кметът Пенчо Милков показаха на гостите системата за видеонаблюдение в града, която вече разполага с 1250 камери, както и новите тролейбуси с модерна система за преброяване и таксуване на пътниците.

Кметовете се договориха за общи действия пред държавата по проекти от ключово значение за Североизточна България.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *