Обучават професионални приемни семейства - Телевизия Шумен
Мисия „приемен родител“

Започна обучението на кандидатите за приемни семейства в област Шумен. Освен базови знания, те ще получават и допълнителна квалификация за отглеждане и възпитание на деца. Подготовката ще се проведе в група и ще се използват интерактивни методи за обучение на възрастни.
Четири заявление за професионални приемни семейства са получени по време на кампанията под мотото „Прегърни ме“.  Към момента приемните семейства на територията на област Шумен са 109, като при тях са настанени 111 деца.
„В област Шумен винаги сме имали много приемни семейства, факт е, че последните 2-3 години самите стари, говоря за хората, които са утвърдени преди 2012 година, в един момент вече се отказаха да упражняват тази професия, тъй като първо и те вече бяха по на възраст, имаха здравословни проблеми и семействата намаляха. Като се има в предвид, че през 2012 година бяхме регистрирали около 170 приемни семейства“, каза Мартина Драгнева – РДСП-Шумен.
Към момента има огромна липса на приемни семейства, които да отглеждат дете с проблеми.
„Имаме нужда от приемни семейства, които да отглеждат деца с увреждания, деца с девиантно поведение, деца, които са доста големи, а същевременно този проблем, който имат с поведението си по някакъв начин не могат да се интегрират в обществото. Това е доста трудно принципно, за да го поеме професионален приемен родител, независимо от обученията“, каза още Мартина Драгнева.
Обучението продължава в рамките на до 4 месеца, като при необходимост, може да бъде удължено. То ще се проведе в група и ще се използват интерактивни методи за обучение на възрастни. Екипът, провел обучението, ще изготви доклад и становище за резултатите от подготовката на всеки кандидат за приемно семейство.

Приключи кампанията за набиране на приемни семейства

Кампания за приемни родители „Прегърни ме“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *