Обучение на доброволци в Пожарната - Телевизия Шумен

Ден на отворените врати в шуменската пожарна. Шуменските огнеборци демонстрираха техники за работа при гасене на пожари и разясниха основни правила за безопасност на желаещите да бъдат спонтанни доброволци. Сред включилите се в Деня на отворени врати бе и Иван Петров.

„Да може да сме полезни при нужда. Виждайки през годините как стават все по-високи температурите и все повече и повече стават пожарите покрай нас смятам, че те ще бъдат крайно недостатъчни да реагират. Всеки две ръце допълнителни, обучени и с някаква основна подготовка биха били полезни, и така, това е нашият мотив, на първо място да сме полезни“, каза Иван Петров.

Обучението включваше теоретична част, както и демонстрация на техники за гасене с подръчни приспособления и т.нар. пожарогасители, тип раница.

„Целта като цяло е да покажем методи и способи за гасене на пожари и основното е, че хората трябва да бъдат защитени, да използват някакво защитно облекло, за да бъдат предпазени от вредното влияние на пожара, така че в крайна сметка, когато се постигне целта – изгасяването на пожара, всички да сме живи, здрави и ненаранени“, посочи Красимир Колев, началник на РСПБЗН – Шумен.

Сред основните съвети към бъдещите доброволци бяха винаги при работа по време на пожар да съгласуват действията си с професионалистите и никога да не пренебрегват своята и тази на екипа безопасност.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Телевизия Шумен
Преглед на поверителността

Информацията за бисквитките се съхранява във вашия браузър и изпълнява функции, като например да ви разпознава, когато се върнете на нашия уебсайт, или да позволи на нашия екип да разбере кои раздели на уебсайта Ви се струват най-интересни и полезни. Научете повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки в нашата Политика за бисквитките ("cookies"). Ползвайки уебсайта, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.