Опасно време в Шумен - Телевизия Шумен

Жълт код за силен вятър и ниски температури е обявен за област Шумен. Очаква се минималната температура утре да е минус 8 градуса, максималната минус 4, заради силния вятър обаче, ще се усеща до минус 12. От полицията апелират към шофьорите да не предприемат пътувания, освен ако не е наложително.
“Все пак, ако се наложи да пътуват, бих им препоръчал да пътуват със зимни гуми, автомобилите да бъдат със заредени резервоари с гориво, телефони – със заредени батерии, да пътуват внимателно, да внимават, когато има сняг, за да не се набутат в някоя пряспа и най-вече, ако има някъде колеги, които регулират движението, да се спазват техните препоръки и указания”, даде конкретни съвети към шофьорите инспектор Йордан Жеков от сектор “Пътна полиция”.
Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 41 км/час.
“Когато има силен вятър се образуват много снегонавявания, които в тъмната част на денонощието, в последния момент някои шофьори не могат да преценят, че има сняг и се набиват в преспите, което също е предпоставка за произшествие”, допълни инспектор Йордан Жеков.
От полицията апелират още водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват рисково.

Януари – с температури около нормата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *