Остава седмица за кандидатствате за Общинския съвет по култура - Телевизия Шумен
Пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“

Остава една седмица за кандидатствате за членове на Общинския съвет по култура към Община Шумен. Крайният срок за кандидатстване е 20 януари 2023 г.

Основни цели на Общинския съвет по култура са:

  • Подпомагане на частни лица и организации, заети в сферата на изкуството и културата в Община Шумен чрез обмен на опит и добри практики с културните съвети в Община Троян и Община Кюстендил, както и с партньорските организации на сдружение „АСОРИ“  – Музей на живото изкуство (Исландия) и Pikene pa Broen(Норвегия);
  • Развиване на нови подходи и модели за създаване на артистични продукти;
  • Работа с партньори – артистични формации, други общини, чуждестранни организации и др.;
  • Ангажиране на съществуващи и достигане до нови публики;
  • Кандидатстване за общинско, национално и европейско финансиранe;
  • Комуникиране с бизнес организации с цел осигуряване на спонсорства.

За да кандидатствате за член на Общинския съвет по култура, последвайте линка на онлайн формуляра тук.

За Ritual Gatherings:

Проект BGCULTURE-2.001-0117-C01 „Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно съвременно изкуство – механизми за изграждане на общности и постигане на устойчиви културни екосистеми” се изпълнява с финансова подкрепа предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Проекта е част от ОП „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, Резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура“.

Основна цел на проекта е прилагането на холистичен подход за съживяването на малки културни екосистеми, чрез събития и активности, насочени към ключовите участници в тях и с фокус – обмяната на опит и артистичнипрояви с експерти от културния сектор в Исландия и Норвегия. От една страна, проектът цели подобряване достъпа до култура в малките населени места посредством провеждането на серия регионални микросъбития, последвани от ежегоден, интердисциплинарен фестивал. От друга – проектът цели повишаване капацитета на местните културни оператори и творци, посредством провеждането на семинари, лекции, работилници и ежегоден професионален форум.

Бенефициент на проекта е Сдружение АСОРИ, а партньори в изпълнението на проекта са общините Кюстендил, Троян и Шумен, Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян, норвежкия артистичен колектив Pikene på Broen и Музеят на Живото Изкуство/The Living Art Museum – Рейкявик, Исландия.

Общински съвет за култура

Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings идва в Шумен

Нов управителен съвет на фонд “Култура”

Финансират още 13 проекта със средства от фонд „Култура“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *