Откриха есенния панаир във Върбица - Телевизия Шумен
Откриха есенния панаир във Върбица

Изпълнения на колоритните музиканти от духовия оркестър огласиха централния площад на Върбица за началото на есенния панаир. “Тук, когато има тържества, панаири, сборове, винаги е прочута върбишката духова музика. От нашите пра-прадядовци още държим фронта и поколението си върви – музиканти, музиканти и все музиканти”, каза ръководителят на духовия оркестър Жоро Кандрали.
За хората от Герловския край панаирът е символ на дълголетни традиции, време за споделени емоции и радост. Водено от кмета Мердин Байрям общоградско шествие премина по централните улици до огрения в светлини панаирен площад, където сцената събра младостта и таланта. Да съпреживеят заедно магията на празничните вечери пожела на граждани и гости градоначалникът на Върбица. “За мен е изключително удоволствие да ви приветствам с “Добре дошли!” на традиционния есенен върбишки панаир. Ние всички заедно преминахме през различни несгоди и изпитания, преживяхме заедно всичко онова, което ни поднасяха времето и обстоятелствата, но вярвахме в доброто на целия свят и най-вече на община Върбица. Позволете ми най-официално да открия традиционния есенен върбишки панаир и да пожелая на всеки един от вас приятни моменти и мигове”, каза на откриването на панаира кметът на Върбица.
Програмата на празничните вечери включва концерти на известни изпълнители, много атракции за малки и големи. Панаирът продължава до неделя, когато ще се проведат традиционните конни надбягвания и народни борби.

Община Върбица изпраща успешна 2021 година

Нов физкултурен салон в най-голямото училище във Върбица

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *