Отнемат имоти за над 2,7 милиона лева - Телевизия Шумен
Двама от задържаните край с. Веселиново трафиканти остават в ареста

По три иска на КПКОНПИ окръжни съдилища постановиха отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 2 774 904.11 лв. Съдебните решения са окончателни и не подлежат на обжалване, съобщиха от антикорупционната комисия.
Искът на Комисията срещу братята Йордан и Христо Дякови е за отнемане на имущество в размер на 1 605 973.11 лв. Това включва мотопед, лек автомобил и туристическо ремарке към него, както и левовата равностойност на дружествени дялове и суми, внесени от трети лица по банковите сметки на Йордан и Христо Дякови. Двамата са с повдигнати обвинения от прокуратурата за извършени финансови престъпления и срещу тях е започнала проверка по реда на ЗПКОНПИ. За Йордан Дяков са събрани доказателства, че разходите многократно надвишават законните му приходи, а за Христо Дяков е установено, че за 10-годишния проверяван период не е имал никакви законни доходи. Решението е на Шуменския окръжен съд.
КПКОНПИ е внесла иск срещу Бойчо Христов за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 1 168 931 лв. То включва левовата равностойност на дружествени дялове в 34 юридически лица, както и постъпили суми от трети лица, непреобразувани в друго имущество. Христов е обвинен от прокуратурата за престъпления срещу финансовата система – неплащане на данъци в особено големи размери. Искът на Комисията е уважен с решение на Окръжен съд – Варна.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *