Отново бебе сред новозаразените с Covid-19 - Телевизия Шумен
Отново бебе сред новозаразените с Covid-19

181 са новите случаи на коронавирус в област Шумен зa периода от 7 септември до 12 септември, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Сред заразените е и бебе на 8 месеца. Шумен остава в червената зона на страната. На този фон ваксинираните в областта са по-малко от 15 процента, въпреки отворените “зелените коридори”.
„Аз се ваксинирах още в началото на тази година поради много съображения, поради характера на работата ми. Аз се срещам с много хора – и здрави и болни, и близки на болни. Поради това, че смятам, че това е най-разумното в тази ситуация и поради това, че искам да бъда свободен, защото знам, че когато човек не е ваксиниран той е изложен на риск да се разболее по-тежко. Когато сме ваксинирани определено управляваме нещата. Иначе ги оставяме на случайността“, каза д-р Ивайло Петров, невролог.
РЗИ – Шумен продължава да организира „зелени коридори“ със свободен достъп до ваксини срещу Covid-19 в общо 6 имунизационни кабинета за територията на областта. Графикът за работа на ваксинационните пунктове се публикува на сайта на здравната инспекция в Шумен.

181 новозаразени с Covid-19 в област Шумен

Над 50 хиляди жители на област Шумен – с поставени ваксини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *