Отстъпки за пенсионери и ученици - Телевизия Шумен

Отстъпки за картите за градски транспорт, за ученици и пенсионери влизат в сила от днес. В Шумен намалението на цените ще е с по-голям размер от средния за страната.
Децата под 10 години вече пътуват безплатно. Ученици и студенти, за карти издадени в Шумен, ще заплащат месечно 12 лева, вместо досегашните 23 лева. “Шумен – Пътнически автотранспорт” прави 73 процента намаление, вместо изискуемите 70 на сто.
“Така издадената карта важи за вътрешноградски транспорт във всички градове на страната”, каза Деян Банков управител на “Шумен – Пътнически автотранспорт”.
Правоимащите ще получат карта с адреса на родителя настойник, а документът ще вземат от училището си. Той се изготвя в печатницата на Българската народна банка и се очаква да пристигне утре. Намаление има и за пътуващите пенсионери.
“От първи февруари сме задължени за тях да направим 40% намаление, реализираното от 1-ви февруари, при нас в град Шумен, е 44 на сто, или досега са заплащали месечна абонаментна карта за пътуване в градския транспорт в размер на 30 лева, от 1-ви февруари цената е 25 лева”, поясни Деян Банков.
80-годишната Янка Братованова цял живот е работила като таксиметров шофьор. Вече ще пътува с градски транспорт, тъй като преди две седмици си продала колата по здравословни причини. “Не знам как е намалението, ама с пенсия, пенсиите долу-горе сега станаха по-добре и намаление като има – устройва човек, който пътува редовно”, каза Янка Братованова.
На всички, които са закупили вече карти за месец февруари разликата в сумата ще бъде възстановена. За целта е необходимо гражданите да представят старата карта на гишето, откъдето тя е издадена, в срок до 28 февруари.

Децата до 10 години пътуват безплатно

1,50 лв. за автобусно билетче

Билетът за градския транспорт поскъпна

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *