Премиерен концерт на Симфониета - Телевизия Шумен
Премиерен концерт на СимфониетаSymphony poster - dark

Рапсодия за флейта, обой и оркестър от Йозге Гюлбей Уста ще изпълни за първи път в България Симфониета – Шумен. Солисти са Лелйа и Байрам Байрамогуларъ от Турция.
Йозге Гюлбей Уста е турска композиторка с международна известност, а доцент Байрам Байрамогуларъ е роден в Шумен и получил първите си уроци по музика в нашия град. Следва бляскава кариера в Европа и Турция, където сега е преподавател по обой в консерваторията в Анталия. Всеки концерт за него е необикновено изживяване, особено пред родна публика.
„Аз съм от Шумен и малко се гордея с това. Нося и голяма отговорност, защото баща ми е стар артист от Шуменската оперета и турския театър. Казва се Ведар Байрямов. По-старото поколение, може би, го помни. И при всяко идване в Шумен, всяко събитие нося и тази отговорност добре да се представя и за него и за себе си”, разказа доц. д-р Байрам Байрамогуларъ.
Неговата съпруга Лелйа е учила музика в Измир, Турция, и Германия. Печелила е няколко международни награди на конкурси за флейта, свирила е на няколко континента. Тя е музикален теоретик и също преподавател.
„Вълнувам се. Първата премиера беше в Турция. Сега свирим отново рапсодията тук, за първи път. Сякаш нещо се преражда. Много хубаво чувство”, сподели доц. д-р Лелйа Байрамогуларъ.
В концерта са включени още творби на Моцарт и на чешкия композитор Кромер. Той е на 2 февруари, от 18,35 часа, в зала “Проф. Венета Вичева”.

Симфоничен концерт “На два континента”

Празничен класически концерт

Изложба на Биляна Васкова

Изложба за Деня на Разград

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *