Паркингът пред поликлиниката вече е платен - Телевизия Шумен

Паркингът пред Новата поликлиника вече е платен. Съгласно решение на Общинския съвет, първият час не се заплаща, а при по-дълъг престой, сумата е по 1 лев на всеки 60 минути. Режимът на пропускане е посредством бариери и камери.
“Клиентът на паркинга влиза, номерът на колата се сканира. На излизане, ако той е надвишил този час, съответно системата генерира, че трябва да заплати един лев. Заплаща в момента на нашия инкасатор, който е позициониран там в кабинка, и напуска паркинга”, обясни редът на ползване на паркинга Юлиян Вълчев от Общинското предприятие “Общински жилища и имоти”, което стопанисва платените паркинги в града.
Въвеждането на платен престой цели по-добра организация и осигуряване на свободни места за пациентите. Наша проверка показа, че организация има, места обаче – не.
“Влязох, пак излязох, няма къде да се паркира. Не знам организацията им каква е, обаче трябваше да направят някъде другаде, да го разширят. Много е малък. Ето виждате, спрял съм тук на средата и чакам”, каза Пенчо Стоянов.До седмица на входа да бъде монтирано светлинно информационно табло, което да показва наличните свободни места на паркинга.
“Ако няма свободни места, това не означава, че бариерата няма да пропуска. Ще пропуска за транзитно преминаващи”, разясни Юлиян Вълчев от ОП “Общински жилища и имоти”.
Очакването на много от шофьорите е платеното паркиране да осигури повече места на пациентите на поликлиниката.
“Повече свободни места ще има, защото всеки няма да идва да паркира тук, защото е платен паркингът”, смята Исмет Гюнайдън.
Инвалидните места вече са изнесени на улица “Цар Освободител” – едно се намира след стоянката на такситата, точно преди входа на паркинга, а останалите две са веднага след него. Причината е, че по закон безплатният престой за тях е два часа. Работното време на паркинга е от 7:00 до 19:00 часа. Събота и неделя са почивни дни. В извънработно време паркирането ще е безплатно.

Обмислят безплатен престой за час и на друг паркинг в Шумен

Паркингът до ДКЦ-1 става платен от 15 декември

Паркингът до поликлиниката става платен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *