Патронен празник в училище - Телевизия Шумен

Професионална гимназия “Христо Ботев” отбеляза патронния си празник. С едноминутно мълчание и с вой на сирените, децата почетоха паметта на своя патрон.
В Деня на Ботев ученици от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ отбелязаха патронния си празник.
„Всички носим Ботев по малко в сърцата си. Наистина е чудесно да присъстваме на този празник и Ботев да бъде наш патрон“, каза ученикът Самуил Станчев.
„Този човек се е борил за нашата независимост и трябва по някакъв начин да се отблагодарим с нещо към този човек“, каза Филип Димитров – ученик.
С минута мълчание с вой на сирени учениците почетоха паметта на Христо Ботев.
Гости на патронния празник бяха децата от Детска градина “Чучулига”.

 

Кауза на преподавателите в училището е учениците да бъдат горди със саможертвата на патрона на училището Христо Ботев и да пазят паметта за него.
„Те наистина са горди, че учат в това училище, което е част от патриотичното възпитание на нашите ученици. Още повече, че ние си правим тържествата пред бюст паметника на поета-революционер Христо Ботев, който е единствен в град Шумен“, каза Машка Крумова – директор на ПГМЕТТ „Христо Ботев“.
Редица инициативи, конкурс за тържествено послание и спортни турнири бяха посветени на патронния празник.

Панорама на средните училища

Център за високи постижения

Поклон пред Ботев

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *