Платена тоалетна разбуни търговци - Телевизия Шумен

Постоянната комисия по икономическа политика към Общинския съвет възложи на кметския екип да разреши въпроса с проблемите на наемателите на маси на Кооперативния пазар в града. Търговците са направили подписка, в която настояват за правото на безплатна тоалетна. От началото на месеца търговците на пазара заплащат по 40 стотинки за всяко посещение на тоалетна. Новите наематели на санитарния възел се заканили от първи май таксата и за тях да стане левче.
“Ние сме тука по 10 часа на ден и най-малко 4-5 пъти човек трябва да отиде до тоалетна. Като платиш по 40 стотинки. Колко прави това за месеца?! Наема на масите ни е достатъчно голям – 136 лева на месец”, каза Йорданка Илиева, търговец на пазара.От управата на пазара им посочили да ползват екотоалетни. Те обаче се почистват едва веднъж седмично. Наш екип видя, че са в ужасно състояние. Освен това в тях няма течаща вода за миене на ръцете.
“Защото за тези 136 лева, които ние плащаме наем, аз не виждам какво ни осигуряват – нито осветление, нито отопление, нито вода. Ходим и си плащаме, а не трябва. Кое предприятие плаща за тоалетна?! Не знам някъде в община или в някое държавно учреждение тоалетна да се заплаща, без паркинг. Не знам”, допълни коментара си Йорданка Илиева.
Наемателите на маси силно негодуват и от липсата на достатъчно свободни паркоместа, което гони клиентите им. Подготвят подписка с предложения за разрешаване на проблемите им, която се канят да връчат на кмета Любомир Христов. Към момента положените парафи са 60.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *