Проблеми с нов блок със социални жилища - Телевизия Шумен
Проблеми с нов блок със социални жилища

Паднали мазилки на тавани и напукани стени са само част от проблемите в новия общински блок на улица „Одрин“.
Гюлнюр живее в апартамент на първи етаж в новия блок. Разказва, че докато тя, мъжът и и трите им деца спят изведнъж мазилката на тавана паднала.
„Като гръм нещо се чу и докато си отварям очите и видят тук по средата тавана взе да пада и в този момент аз с бърза реакция, ставам от леглото точно тук по средата падам върху падналата мазилка, за да стигна до детето си, за да го спася. В този момент, докато стигна и докато го взех и цялото му легло се напълни с мазилка“, разказа Гюлнур Исуфова.
Жената е с леки наранявания по краката, след инцидента семейството е преместено в съседен апартамент, където обаче отново мазилката на тавана пада, този път върху двете по-големи деца.

 

Проблемите в блока са много, напукани мазилки, висящи кабели и влага в жилищата. А мазилката на тавана е паднала в общо шест апартамента.
Живеещите в блока и тези, които използват паркинга му, се оплакват и заради неосветения паркинг.
„Проблемът е, че е тъмно не може да се видим едно друго, не колите си да видим и да оставим тук, паркингът е много тъмен“, Панчо Георгиев.
Заради проблемите от „Общински жилища и имоти“ са подали докладна записка, в следствие на което е назначена комисия.
„Едни и същи са пораженията, утре се надявам да се установи и да може в най-бърз срок изпълнителя да го отстрани – Сградата е в гаранция, нали така? – В гаранция е сградата, до колкото знам е 5 години, ново строителство е, нали знаете, че все пак, очакват се такива неща да се случат, кратки са и сроковете за настаняване“, каза Пламен Инджев – директор – ОЖИ-Шумен.
Новият блок, предназначен за граждани с по-нисък социален статус, бе открит в края на октомври миналата година. Сградата е построена чрез проект на Община Шумен на стойност близо 3 милиона лева.

Жилища за социално слаби

Настаняват в социалния блок

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *