По-малко пари за заседания под 15 минути на постоянните комисии - Телевизия Шумен

50% по-ниско от регламентираното възнаграждение за заседания на комисии, продължили под 15 минути. Това да бъде записано в Новия правилник за организацията и дейността на Общинския съвет в Шумен предложи Милен Маринов. Измененията в документа обсъдиха днес съветниците от Правна комисия.
„Имаше преди време комисия, която заседава точно 50 секунди. Председателят прочете докладната, беше гласувано и за 50 секунди хората си взеха 7-те процента, или там 8-те. Мога да ви кажа – 15 минути, при 371 лева в момента на член, колко излиза на месечна база. Точна ще е сметката, но не е коректна. Та, идеята е вие да помислите сега, аз не искам да вземате решения или да се съгласите, но да проведете някакъв сериозен дебат“, обърна се към съветниците-юристи Милен Маринов.
Предложението му срещна подкрепа от общинския съветник Ивайло Илиев.
„Предложение е резонно, тъй като за три, четири, пет минути – не е справедливо да се получи пълното възнаграждение“, заяви Ивайло Илиев.
Останалите членове на комисията обаче изразиха съмнение, че подобни изисквания и критерии може да бъдат въведени.
„Как да застанеш и кой да застане и да въведе критерии на съдене – на усилия, за съдене на възможности . Как да стане това?“, попита председателят на Правна комисия адв. Пламен Петков.
В крайна сметка Маринов оттегли предложението, но поиска това да бъде крачка към бъдещ дебат по въпроса. На заседанието си днес съветниците разгледаха целия Проект за промяна в Правилника си за работа и внесените от граждани предложения. Една от промените, които бяха приети, е да отпадне химна в началото на всяка сесия и да звучи само по време на тържествени заседания.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *