Граждани - с искане за помощ - Телевизия Шумен

Граждани, живеещи в многоетажна жилищна сграда на бул. „Симеон Велики“ 7 в кв. „Тракия“, с молба към кметския екип за решаване на инфраструктурни проблеми. Според представители на етажната собственост, които днес посетиха приемния ден на кмета проф. Христо Христов, конструкцията на блока им е компрометирана заради проблеми с канализацията.
„Мазите ни се пълнят непрекъснато с вода, не се ползват мазите. Около метър и половина стените са мокри и се ронят, и блокът е на една страна. Нямаме от къде да се отводнят. Второ, ние нямаме асфалт, имаме дупки. Значи, таксиметровите шофьори вече не искат пред блока да спират, на булеварда спират, имаме майки с деца, инвалиди, трябва да ходят до там“, обобщи проблемите в приемния ден на кмета шуменката Славка Атанасова, която живее в блок 7 на бул. Симеон Велики“.
Кметът на Шумен проф. Христо Христов възложи на общинското строително предприятие да обследва терена на блока. Главният архитект на общината, също подчерта, колко важна е експертната оценка.
Първо да обследваме строителната документация, да видим къде, откъде идва проблемът, защото ако има проект и той не е изпълнен, това е единият вариант“, каза главният архитект Цвета Жекова.
Блокът на бул. „Симеон Велики“ 7 има и щети от пожар от миналата година, но ремонтите ще са за сметка на собствениците, тъй като собствеността е частна.

Инфраструктурни проблеми поставиха граждани в приемния ден на кмета

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *