Полицията се срещна с кмета на Никола Козлево - Телевизия Шумен

Директорът на ОД МВР Шумен старши комисар Георги Гендов, заместник-директорът на полицията комисар Пламен Тодоров и началникът на полицейското управление в Каолиново главен инспектор Кирил Кирилов представиха пред кмета на Никола Козлево Исмаил Ибрям мерките за превенция на битовата престъпност, противообществените прояви и пътната безопасност. През 2023 година на територията на Никола Козлево са регистрирани 56 престъпления, спрямо 76 за 2022 година. За първите три месеца на тази година престъпленията са 28, а разкриваемостта им е 91%.

От началото на годината на територията на община Никола Козлево няма тежки пътно- транспортни произшествия. През 2023 година са настъпили 12 пътно-транспортни произшествия, четири от които тежки, без загинали участници в пътното движение с четирима ранени. Участъкът на полицията в Никола Козлево, съвместно с общината инициират редица мероприятия с образователен характер в училища и детски градини с цел превенция на пътните инциденти с участието на децата.

В срещата участваха заместник- кмета на община Никола Козлево Айхан Ахмед и председателят на общинския съвет Турхан Каракаш. Обсъдена беше средата за сигурност и начините за подобряването й. Изразено беше положително становище за монтиране на допълнителни камери за видеонаблюдение, освен съществуващите седем към настоящия момент.

През годините сме работили заедно, намираме решения при съвместната ни работа и ще продължим да го правим, заяви Турхан Каракаш. Директорът на полицията допълни, че районът е спокоен благодарение на добрата работа на полицейските служители, които  познават спецификата на противоправните деяния.

Ръководството на ОД МВР Шумен, апелира да се търси връзка със полицейските служители за всяка ситуация, която би нарушила спокойствието и реда на гражданите.

Началникът на полицията в Нови пазар на среща в Кюлевча

Нова полицейска операция в Шумен

Полицията иззе три автомобила

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *