Полицията ще подпомага трафика през лятото - Телевизия Шумен

Полицията с акция “Безопасно лято”. Целта й е да ограничи пътните произшествия в натоварения трафик през летните месеци. В дните с най-натоварено движение ще има засилен контрол от екипи на “Пътна полиция”.
Дивдядовският площад “Тончо Жечев”, известен като Хорището, е едно от местата, които нощем стават опасни заради джигити, които превръщат мястото в дрифт писта.
„Имаме нужда от засилено полицейско присъствие, тъй като в малките часове се случват какви ли не неща – надбягване с коли, дрифтене. Случиха се един-два немалки такива инциденти. Дори имаше събрана подписка за монтирането на постоянна, стационарна камера“, разказа Георги Николов – гл. специалист кв. Дивдядово.

 

Затова в съботните дни след 23:00 ч., най-вече в малките населени места, контролът ще е засилен. На фокус ще е спазването на скоростните режими, ще се проверява и за шофьори, употребили алкохол и наркотици, както и за неправоспособни, седнали зад волана. Пътните полицаи ще подпомагат и трафика в дните с по-интензивно движение.
„Нашият областен център, като такъв, през него минават няколко натоварени пътни артерии в посока и северното, и южното Черноморие. През летните месеци през нашата територия преминават и много чуждестранни автомобили . И съответно в петъчните и в неделните дни, в часовете от 14 до 21, особено в тези часове, ще има засилено присъствие по главните пътища“, каза гл. инсп. Веселин Георгиев – началник на “Пътна полиция”.
Полицейските екипи ще следят и за неправилно паркиране, спиране или движение в аварийната лента.

Стартира акция “Ваканция”

Проверки на пътя

Нова полицейска акция на пътя

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *