Полицията в Шумен с нови патрулки - Телевизия Шумен
полиция нови коли

Три нови автомобила получи сектор „Пътна полиция“ – Шумен. Те са купени със средства от фонда „Пътна безопасност“, в който отиват средствата от платени глоби за пътни нарушения.
Мощни, бързи и с повече екстри от досегашните патрулки. Чисто новите автомобили на областната дирекция на МВР в Шумен вече са в действие. Колите разполага с модерна техника, която ще обезпечи работата на полицаите по осъществяване на пътен контрол.
„Самото разпределение и идеята на тези автомобили е да се извършва контрол точно на тези главни пътища и автомагистрали, където има изключително интензивен трафик, където е възможно да се кара с висока скорост и където стават много тежки пътно транспортни произшествия. Естествено, ако установят нещо фрапантно, ще приложат функциите и правомощията. Идеята е, когато излезе този автомобил, самото му присъствие на пътното платно на пътя, да респектира останалите водачи в движението“, обясни гл. инсп. Веселин Георгиев – началник на сектор „Пътна полиция“ – Шумен.
Новите патрулки разполага с нови и допълнителни по-силни сигнални светлини, за да бъдат по-лесно забележими . Оборудвани са и с цифрова станция от ново поколение, която има връзки с всички сили на МВР.
„Виждате в пространството колко млади шофьори има, без никакъв опит, без никакво възпитание по пътна безопасност и им се дават едни автомобили с мощности даже по-големи от тази и трябва да се работи с тях. Когато това не е направено на по-ранен етап, нашата роля е да ни виждат, да знаят, че с тези полицаи, с този автомобил те нито могат да избягат, нито са конкурентни, дори и да са конкурентни уменията на полицейските служители предполагат да са по-добри“, каза още гл. инсп. Веселин Георгиев.
Новите коли на сектор „Пътна полиция“ са купени със средства от фонда „Пътна безопасност“, в който отиват парите от платени глоби. В най-скоро време се очакват още 8 нови автомобила.

Над 980 проверени автомобила

Полицията иззе три автомобила

И цивилни полицаи контролират тежкия трафик в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *